غرفه سازی مدولار یکی از روش های غرفه سازی است که در آن قطعات و ماژول ها از پیش ساخته می شوند و در محل برگزاری نمایشگاه یا رویداد های تجاری و تفریحی، به صورت یکپارچه در کنار هم قرار می گیرند. سرهم کردن قطعات این نوع غرفه ها نسبت به روش های سنتی سریع تر و آسان تر است.
از طرفی modular systems یا غرفه سازی مدولار به عنوان یک روش به صرفه برای غرفه سازی به شمار می رود که کمک می کند با حداقل هزینه، به بهترین نحو ممکن از فضای غرفه خود استفاده کنید. در ادامه با روش ساخت، مزایا، معایب و عوامل موثر بر هزینه این نوع غرفه آشنا خواهیم شد.
غرفه سازی مدولار شیوه ای از غرفه سازی است که در آن اجزای غرفه نمایشگاهی به صورت قطعات و پنل ها از پیش، در فضای استاندارد کارخانه تولید می شوند و به صورت آماده در محل نمایشگاه قرار می گیرند. با کنار هم قرار گرفتن این قطعات و مونتاژ آنها می توان غرفه را آماده کرد. این غرفه ها با ساختار مستحکم و منظمی که دارند، فضای بسیار خوبی را جهت چیدمان مرتب و اصولی محصولات فراهم می آورند و همچنین در زمانی کوتاه، ساخت و راه اندازی غرفه را میسر می کنند.
این غرفه ها از استراکچر پروفیل آلومینیوم و MDF شش میلی متری ساخته می شوند و همچنین با نورپردازی مناسب و کافی، فضای بسیار خوبی را جهت برگزاری برنامه های تبلیغاتی پدید می آورند. شایان ذکر است این شیوه از غرفه سازی به دلیل مزایای بسیار خود، در نمایشگاه های خارجی بسیار رایج است و اخیرا در بسیاری از نمایشگاه های داخل کشور نیز آن را برای ارائه محصولات و برگزاری برنامه های تجاری و تفریحی به کار می گیرند.
غرفه سازی مدولار مزایای زیادی دارد که از مهمترین آنها می توان موارد زیر را نام برد:
- انعطاف پذیری قطعات و ماژول ها: قطعات و ماژول های غرفه مدولار این قابلیت را دارند که به شیوه های مختلف در کنار هم قرار گیرند و شکل های مختلفی از غرفه را به وجود آورند. این گونه می توانید در نمایشگاه های مختلف غرفه های متنوعی را ایجاد کنید. همچنین می توانید بنا به نیازها و شرایط نمایشگاه، اندازه غرفه را کوچکتر یا بزرگتر نمایید. این کار با حذف و پیکربندی متفاوت پنل ها انجام می شود.
- راه اندازی و جمع آوری سریع: از آنجا که قطعات غرفه مدولار از پیش ساخته می شوند و ساختار دقیق و استانداردی دارند، به سرعت می توان آنها را در کنار هم قرار داد و غرفه را راه اندازی کرد. همچنین این امکان وجود دارد که سریع قطعات را از هم جدا کنید و غرفه را جمع آوری نمایید. خصوصا اگر به طور همزمان در چند نمایشگاه شرکت می کنید و برای حمل و نقل و مدیریت آنها فرصت زیادی ندارید، خوب است از این نوع غرفه ها استفاده کنید که به سرعت راه اندازی و جمع می شوند.
- مقرون به صرفه: این غرفه ها اقتصادی و مقرون به صرفه هستند؛ چرا که می توان به صورت مکرر از آنها استفاده کرد.
- قابلیت حمل و نقل آسان: قطعات غرفه سازی مدولار نسبت به غرفه های سنتی و دائمی سبک هستند و می توان آنها را به آسانی حمل کرد.
- امکان سفارشی سازی: در ساخت غرفه های مدولار، با اینکه استاندارد های خاصی مدنظر قرار می گیرند، امکان سفارشی سازی غرفه بر اساس نیازهای کسب و کار و دیزاین منحصر به فرد آن وجود دارد. این غرفه ها را می توان با ابعاد و اشکال گوناگون طراحی و سرهم کرد.
- کیفیت بالا: این غرفه ها از کیفیت و دوام بالایی برخوردارند و موجب تمایز شما از سایر رقیبانتان می شوند.
- قابلیت استفاده از تکنولوژی های پیشرفته: نورپردازی نوین غرفه، صفحه نمایش دیجیتال و... از مهمترین تکنولوژی های پیشرفته ای هستند که می توان در ساخت غرفه مدولار از آنها بهره برد. همچنين این امکان وجود دارد که سیستم روشنایی در دیوارها، کف و یا سقف این غرفه ها تعبیه شود.
- دوستدار محیط زیست: قطعات پیش ساخته غرفه های مدولار با دقت بالایی ساخته می شوند و ضایعات کمی دارند. از طرفی به دلیل طول عمر بالا و امکان استفاده مکرر از آنها می توان آسیب های وارده به محیط زیست را تا حد زیادی کاهش داد.
با توجه به این مزایا می توان از غرفه های مدولار در انواع رویدادهای تجاری، نمایشگاه ها، کنفرانس ها، محیط های خرده فروشی و... استفاده کرد.
- اگرچه نگهداری از این غرفه ها آسان است، اما همین موضوع که باید مکانی را برای نگهداری آنها در نظر بگیرید، ممکن است چالش برانگیز باشد. در هنگام نگهداری از غرفه ها برای استفاده های بعدی، ملاحظات لجستیکی را به خاطر داشته باشید.
- غرفه سازی مدولار در مکان هایی که احتمال وقوع طوفان شدید یا زلزله وجود دارد، چندان مناسب نیست و پایداری کافی را نخواهد داشت. ساخت غرفه مدولار در چنین مکان هایی با خطرات جدی همراه خواهد بود.
- طراحی غرفه نمایشگاهی به سبک مدولار به گونه ای است که صدا را از خود انتقال می دهند و ممکن است صداهایی که از بیرون غرفه به داخل آن نفوذ می یابد، تمرکز مشارکت کنندگان حاضر در غرفه را بر هم بزند.
- کوچکترین خطایی که در طراحی، ساخت و مونتاژ ماژول ها رخ دهد، می تواند هم ترازی آنها را بر هم زده و فرآیند مونتاژ را با مشکل مواجه کند. بنابراین غرفه زیبایی و کارایی لازم را نخواهد داشت.
- غرفه سازی مدولار نیازمند سرمایه اولیه برای ساخت قطعات و ماژول ها است. بنابراین ممکن است فراهم کردن هزینه آن به خصوص برای مشاغل کوچک، کمی دشوار باشد.
- ماژول های غرفه مدولار اگرچه برای ساخت یک غرفه شیک و زیبا قابلیت های خوبی دارند، اما امکان سفارشی سازی آنها محدود است؛ یعنی تنها می توان ۳۰ تا ۴۰ درصد طراحی آنها را به صورت سفارشی سازی و خلاقانه انجام داد.
- برای سرهم کردن قطعات غرفه مدولار لازم است هزینه ای را برای حمل و نقل بپردازید. به خصوص اگر این قطعات بزرگتر باشند و یا فاصله محل برگزاری نمایشگاه از مبدا دور باشد، هزینه نهایی بیشتر خواهد بود.
- مونتاژ و جمع آوری قطعات غرفه مدولار به صورت مکرر، می تواند باعث سایش، خرابی شکستگی و اختلال در عملکرد آنها شود. در نتیجه ممکن است نیاز باشد قطعات را تعمیر و یا تعویض کنید که این، خود هزینه ای را در پی دارد.
برای غرفه سازی مدولار لازم است موارد زیر را فراهم کنید. از جمله:
- دیواره مستحکم
- استراکچر پروفیل آلومینیوم
- کفپوش های مرغوب و مناسب
- نورپردازی کافی و اصولی
- پریز برق
- میز، صندلی و در صورت داشتن فضای کافی، وسایل پذیرایی
- سردر غرفه و کتیبه که نام غرفه بر آن نوشته می شود و...
خوشبختانه غرفه سازی مدولار به دلیل مونتاژ آسان و هزینه مناسب، کارایی بسیار بالایی دارد و در موقعیت های مختلف می توان از آن بهره برد.
انواع غرفه های مدولار ویژگی ها و کاربردهای مختلفی دارند:
- غرفه های مدولار تتریس: غرفه های مدولار تتریس از قطعات پازل مانند و کوچکتری ساخته می شوند. می توان این قطعات را به اشکال متنوع تنظیم کرد و غرفه های مختلفی را به وجود آورد. این نوع از غرفه های مدولار ممکن است برای نمایشگاه های بزرگ و ساختارهای پیچیده غرفه ها چندان کاربردی نباشد.
- غرفه های مدولار خرپایی: این غرفه ها از خرپاهای فلزی مثل آلومینیوم ساخته می شوند. بنابراین استحکام زیادی دارند و می توان از آنها برای نمایشگاه های بزرگ و پشتیبانی از محصولات سنگین استفاده کرد.
- غرفه های مدولار مبتنی بر پانل: پانل ها و قطعات این غرفه ها از پیش ساخته و در محل مورد نظر مونتاژ می شود. این پنل ها برای ایجاد دیوار، پارتیشن، غرفه های نمایشگاهی و... کاربردی هستند.
- غرفه های مدولار کانتینری: کانتینرهای حمل و نقل در صورتی که کاربریشان تغییر داده شود، می توانند در فروشگاه های موقت پاپ آپ و نمایشگاه ها مورد استفاده قرار گیرند.
- غرفه های مدولار ماکسیما: این غرفه ها زیبا، شیک، با دوام و همه کاره هستند؛ معمولا از آلومینیوم ساخته می شوند و می توان از آنها به دفعات مکرر استفاده کرد.
به طور کلی هزینه غرفه سازی مدولار مناسب و به صرفه است؛ اما باید توجه داشت که هزینه آن با توجه به فاکتورهای مختلف می تواند متفاوت باشد. از جمله این فاکتورها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- ابعاد و اندازه: بدیهی است که هرچه ابعاد و اندازه های غرفه بیشتر باشد، هزینه غرفه سازی مدولار افزایش می یابد.
- کیفیت قطعات: هرچه کیفیت قطعات و متریال مصرفی در ساخت غرفه مدولار بیشتر باشد، هزینه پروژه نیز بیشتر است.
- طراحی حرفه ای و خاص: اگر از تکنولوژی در غرفه سازی مدولار استفاده شود و یا در طراحی آن نورپردازی خاصی صورت گیرد، ممکن است هزینه آن بیشتر باشد. همچنین چاپ اختصاصی نام و اطلاعات برند از دیگر مواردی است که می تواند بر این هزینه بیفزاید.
- هزینه های دیگر: هزینه های مربوط به حمل و نقل، نصب و نگهداری از این غرفه ها نیز باید در محاسبه هزینه غرفه سازی مدولار به حساب آورده شود.
بسیاری از افراد غرفه سازی مدولار را با غرفه های پیش ساخته اشتباه می گیرند؛ اما در واقع این دو نوع غرفه با هم تفاوت مهمی دارند. در ساخت غرفه های مدولار، قطعات و ماژول ها از جنس متریالی مثل چوب، فلز و پلاستیک ساخته می شوند و برای نصب و تنظیم آنها وقت و انرژی کمی مورد نیاز است؛ یعنی به سرعت می توان آنها را سر هم نموده و در مواقع نیاز جمع آوری کرد.
همچنین نیازی به پیچ و مهره ندارد و به همین سبب به سادگی حمل و نقل می شود. این نوع غرفه می تواند طرح ها و ساختارهای زیادی را پدید آورد و در انواع رویداد های تجاری و نمایشگاه ها کاربردی باشد.
اما در مقابل غرفه های پیش ساخته، بیشتر با توجه به نیاز مشتریان و به صورت سفارشی ساخته می شوند. متریال اصلی در ساخت آنها MDF و نئوپان است که با کیفیت بالایی در ساخت این سازه های ماندگار به کار می روند. برای ساخت این غرفه ها نسبت به غرفه سازی مدولار نیاز به وقت، هزینه و انرژی بیشتری دارید؛ چراکه باید از ابتدا متریال را تهیه کنید و با طراحی و ساخت دقیق، سازه نهایی را به وجود آورید.
برای ساخت غرفه از روش های مختلف نظیر غرفه سازی با ماکسیما، غرفه سازی با تترس و غرفه سازی با مدولار استفاده می شود که هر یک از این روش ها دارای ویژگی های خاص خود هستند. تا به اینجای مطلب دانستیم که غرفه های نمایشگاهی مدولار غرفه هایی هستند که از قطعات و پنل های پیش ساخته ایجاد می شوند. این قطعات از کیفیت زیادی برخوردار بوده و همچنین دوستدار محیط زیست هستند؛ بنابراین می توان از آنها به دفعات مکرر و در نمایشگاه های گوناگون استفاده کرد.
طول عمر بالای این غرفه ها موجب می شود هزینه ها کاهش یابند و در کنار آن، کسب و کارهای کوچک و بزرگ بتوانند از حداقل فضا، بیشترین استفاده را ببرند. مخلص کلام اینکه اگر می خواهید در وقت، انرژی و فضای خود صرفه جویی کنید، قطعا استفاده از غرفه های مدولار برایتان کارآمد خواهد بود.