غرفه سازی دو طبقه باعث حضور شکوهمند شما در نمایشگاه ها می شود و تصویر قدرتمند و حیرت انگیزی را از شما در ذهن مشتریان و البته رقیبانتان پدید می آورد. در غرفه سازی دو طبقه شما میتوانید با در اختیار داشتن فضای بیشتر، برنامه های تبلیغاتی متنوعی را اجرایی سازید و محصولات و خدماتتان را به شکل موثرتری در معرض نمایش بگذارید. اگر قصد غرفه سازی دو طبقه را دارید و در مورد نکات فنی راه اندازی، هزینه آن و مزایا و معایبی که می تواند در پی داشته باشد اطلاعات چندانی ندارید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.
مهمترین تفاوت غرفه سازی دو طبقه و یک طبقه، مربوط به کارایی و هزینه آن است. غرفه های دو طبقه پس از اخذ مجوز با هزینه ای بیشتر از غرفه یک طبقه، طراحی و ساخته می شوند. این غرفه ها با توجه به اینکه دو طبقه هستند، فضای بیشتری را در اختیار غرفه دار قرار می دهند تا در هر طبقه برنامه های خاصی داشته باشد و با ارائه هوشمندانه و تاثیرگذار محصولات و خدمات، مخاطبان خود را به طرز شگفت انگیزی جذب نماید.
از مهمترین مزایای طراحی غرفه نمایشگاهی دو طبقه می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- نمایش محصولات به شیوه حرفه ای و منظم: مهمترین مزیت غرفه های دو طبقه این است که امکان نمایش محصولات به شیوه ای حرفه ای و منظم را فراهم می آورند. این غرفه ها فضای بسیار خوبی را برای طبقه بندی و چیدمان محصولات در اختیار غرفه دار قرار می دهند و مشکل کمبود فضا را که بسیاری از غرفه داران با آن مواجه هستند، برطرف می کنند.
- فضایی مناسب برای مذاکره با بازدید کنندگان: معمولا فضای نمایشگاه ها بسیار شلوغ و پرهیاهو است و کم پیش می آید بتوانید در آن فضا، مکانی دنج و بدون مزاحمت پیدا کنید و مذاکرات تجاری را به انجام رسانید. طبقه دوم غرفه های دو طبقه چنین فضایی را در اختیارتان قرار می دهد. در طبقه دوم می توانید فضایی دنج و خصوصی داشته باشید و در آن با مخاطبان هدف خود مذاکره کنید. همچنین این فضا برای برگزاری جلسات مهم و عقد قرارداد با مشتریان کاملا مناسب است.
- خاص و منحصر به فرد باشید و در ذهن مخاطبان ماندگار شوید: غرفه های دو طبقه به خودی خود منحصر به فرد و خاص هستند و نظر بازدید کنندگان را جلب می کنند. این غرفه ها را می توانید با چیدمانی حرفه ای و هوشمندانه به فضایی لوکس و به یاد ماندنی تبدیل کنید و در ذهن مخاطبان خود ماندگار شوید.
از مهم ترین معایب طراحی غرفه دو طبقه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ساخت غرفه نمایشگاهی دو طبقه نیازمند دقت به جزئیات و رعایت نکات ایمنی است؛ بنابراین پیچیدگی بیشتری دارد.
- هزینه غرفه سازی دو طبقه بیشتر از غرفه سازی تک طبقه است.
- طبق استانداردهای غرفه سازی دو طبقه، طبقه دوم می تواند تنها نیمی از متراژ کل غرفه را اشغال کند و رعایت این استاندارد برای جلوه بصری مناسب و حفظ ایمنی سازه حائز اهمیت است.
- در غرفه سازی دو طبقه داشتن برنامه ریزی دقیق مهمترین نکته ای است که باید به آن توجه داشته باشید. برای طراحی طبقه دوم باید نقشه ای اصولی، دقیق و با جزئیات را به کار بگیرید.
- در ساخت غرفه دو طبقه باید از متریال مصرفی مستحکم و با دوام مثل سازه های فلزی و آهنی استفاده کنید و ابعاد و اندازه های ستون های جلویی را به نحوی محاسبه نمایید که مقاومت کافی ایجاد شود.
- برای اینکه غرفه دو طبقه در کنار استحکام و مقاومت، از جلوه ظاهری خوبی نیز برخوردار باشد، خوب است علاوه بر سازه های فلزی، در قسمت روکش از متریالی مثل چوب، سرامیک و مانند آنها بهره ببرید.
- قوانین و مقررات ایمنی در غرفه سازی دو طبقه از هر چیزی مهمتر است. نکات ایمنی را یک به یک مدنظر قرار دهید و این گونه پایداری و استحکام طبقه دوم را ضمانت کنید.
- پله های ایمن و محکم، نرده های استیل یا شیشه ای، دیوارها یا حفاظ های فلزی، نورپردازی کافی و اصولی و... از جمله مواردی هستند که در ساخت غرفه دو طبقه باید مد نظر قرار دهید تا ایمنی سازه و بازدید کنندگان فراهم شود و در کنار آن، غرفه زیبایی بصری قابل توجهی داشته باشد.
- بهتر است برای کف غرفه از کفپوش ها یا موکت هایی با رنگ های سازمانی مثل طوسی استفاده کنید.
- مهم تر از همه نکات بالا این است که برای اخذ مجوز های لازم و ساخت اصولی و استاندارد غرفه، این پروسه را به یک تیم حرفه ای و با تجربه بسپارید.
- توجه کنید که تمام فرایند ساخت و ارتفاع غرفه دو طبقه باید طبق قوانین و شرایط سالن نمایشگاه باشد و پیش از هر گونه اقدامی برای ساخت، باید در مورد قوانین اطلاعات کسب کنید و مجوزهای لازم را اخذ نمایید.
هزینه غرفه سازی دو طبقه طبیعتا بیشتر از غرفه سازی یک طبقه خواهد بود. معمولا طبقه دوم غرفه ۵۰ درصد کمتر از غرفه اول هزینه دارد و در هنگام برآورد هزینه ها و تصمیم برای ساخت غرفه های دو طبقه باید این مورد را در نظر بگیرید.
در واقع این افزایش قیمت بابت متریال مصرفی از جمله سازه های فلزی است که در ساخت طبقه دوم باید مورد استفاده قرار گیرند. همچنین برای ساخت غرفه دو طبقه نیاز به مجوز است و پس از اخذ مجوز، لازم است فردی متخصص فرآیند طراحی و ساخت غرفه دو طبقه را به صورت اصولی و خلاقانه پیش ببرد.
بسیاری از کاربران می خواهند بدانند که آیا تصمیم گیری برای ساخت غرفه دو طبقه درست است یا خیر؟ و اصلا آیا غرفه سازی دو طبقه با توجه به هزینه ای که در پی دارد، به صرفه است؟ در حقیقت در هنگام تصمیم گیری برای ساخت غرفه دو طبقه باید موارد مهمی مثل بودجه، اهداف و چشم انداز، نوع محصول و محصولاتی که قرار است در غرفه به نمایش گذاشته شوند را بررسی کنید.
به عنوان مثال اگر هدفتان از شرکت در نمایشگاه این است که یک محصول جدید را معرفی کنید، ممکن است غرفه یک طبقه نیز بتواند انتظاراتتان را برآورده کند و برایتان کاربردی باشد. پس سعی کنید در همان غرفه های یک طبقه نهایت خلاقیت را داشته باشید و مخاطبان خود را جذب کنید.
اما اگر هدفتان از شرکت در نمایشگاه، معرفی تعداد زیادی محصولات و خدمات برند است و قصد دارید طیف وسیعی از محصولات را در معرض نمایش بگذارید، برای داشتن فضایی بیشتر، می توانید غرفه های دو طبقه را انتخاب کنید. البته در این انتخاب، باید به بودجه خود نیز توجه داشته باشید.
در پاسخ به این سوال باید گفت که هر غرفه ای در نمایشگاه نمی تواند دو طبقه باشد؛ چراکه هر نمایشگاه با توجه به شرایط سالن، محدودیت هایی در ارتفاع غرفه ها دارد و ممکن است نتوانید در برخی از سالن ها از غرفه های دو طبقه بهره ببرید. بسیار مهم است پیش از اجاره غرفه در مورد این موضوع مشورت کنید و شرایط سالن نمایشگاه را بررسی نمایید. شایان ذکر است معمولا ارتفاع مجاز سالن نمایشگاه 3.5 متر بوده و برای ساخت طبقه دوم غرفه ها باید مطابق قوانین پیش رفت.
در طول این نوشته با مهمترین نکات غرفه سازی دو طبقه آشنا شدید. در نهایت اگر می خواهید همه نظرها را به خود جلب کنید و با حضور در نمایشگاه بیشترین تاثیرگذاری را داشته باشید، غرفه سازی دو طبقه می تواند تصمیم هوشمندانه ای باشد. غرفه های دو طبقه اگرچه هزینه بیشتری دارند، اما فضایی بزرگتر را در اختیارتان قرار می دهند تا محصولات خود را به نمایش بگذارید و به صورت حرفه ای با مشتریان خود مذاکره کنید.